ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΓΕΒΙΝΑΣ

Σπούδασε και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Γαστρεντερολογία στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” των Αθηνών , υπό τον διακεκριμένο καθηγητή γαστρεντερολογίας Ορέστη Μανούσο.

Αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986.
Είναι μέλος της Αμερικάνικης Γαστρεντερολογικής Εταιρείας ( American Gastroenterological Association).
Του έχει απονεμηθεί το δίπλωμα Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Fellow of Gastroenterology and Hepatology ).
Είναι μέλος της European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE).
Πριν από την ειδικότητα γαστρεντερολογίας είχε εργαστεί στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία στην Αθήνα, υπό τον διευθυντή Γ. Πιπιλή , στην Παθολογική-Ενδοκρινολογική κλινική του Νοσοκομείου Πολυκλινική Αθηνών υπό τον καθηγητή Αλιβιζάτο και ακολούθως στην Γαστρεντερολογική κλινική του νοσοκομείου Hôpital Antoine-Béclère στο Παρίσι υπο τον καθηγητή J.C. Chaput.
Υπηρέτησε  την θητεία του στο Αγροτικό,  στο νησί Οθωνοί , στη Βορειοδυτική Κέρκυρα.
Υπήρξε εκπρόσωπος των Ελλήνων γαστρεντερολόγων στην UEMS ( Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου του ανατέθηκε η Προεδρία του τμήματος ανταλλαγών ιατρών.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας , το 2009 – 2012 .
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας. Κατά την θητεία του ξαναχτίστηκε και διαμορφώθηκε η μεγάλη αίθουσα  συγκεντρώσεων της Εταιρείας,  μετά από οικονομική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Ίδρυσε την εταιρεία υπό την επωνυμία ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ , έχοντας σαν σκοπό  να παρέχει υπηρεσίες γαστρεντερολογίας υψηλού επιπέδου με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.